Εσείς ρωτάτε εμείς απαντάμε

You are here: Home / Επικοινωνία / Εσείς ρωτάτε εμείς απαντάμε

Η κατάψυξη σταματήσει την ανάπτυξη των μικροοργανισμών που οδηγούν στην αλλοίωση του προϊόντος. Προτείνουμε τα νωπά προϊόντα να καταναλώνονται νωπά. Αν παραταυτα επιθυμείτε να το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη, μπορείτε έως και 30 ημέρες αρκεί να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα:

 1. Να καταψυχθεί όσο πιο κοντά στην ημερομηνία παραγωγής του. Ένα προϊόν που θα τοποθετηθεί στην κατάψυξη 1 ημέρα πριν την λήξη του κινδυνεύει να είναι αλλοιωμένο, αν το αποψύξετε μετά από 1 μήνα.
 2. Να αποψυχθεί ομαλά. Τοποθετήστε το προϊόν στο ψυγείο μια ημέρα πριν την κατανάλωση. Με αυτό τον τρόπο δεν θα «ταλαιπωρήσετε το προϊόν» και θα έχετε το καλύτερο δυνατό γευστικό αποτέλεσμα.
 3. Αν έχουν παρέλθει 30 ημέρες από την ημερομηνία παραγωγής του, όταν αποψύξετε το προϊόν, ελέγξτε την οσμή του. Σε περίπτωση που μυρίζει άσχημα, μην το καταναλώσετε!

Το κοτόπουλο έχει μια ουδέτερη μυρωδιά όταν είναι κατάλληλο για κατανάλωση. Αντιθέτως όταν έχει αρχίσει να αλλοιώνεται μας προειδοποιεί με την μυρωδιά του.

Το κοτόπουλο παραμένει ζωντανός οργανισμός ακόμα και μετά την σφαγή του. Τα επίπεδα της μικροβιακής χλωρίδας που υπάρχουν στο κρέας του αναπτύσσονται και οδηγούν σταδιακά στην αλλοίωση του. Η διάρκεια ζωής που αναγράφεται σε κάθε προϊόν βασίζεται σε πειράματα και στατιστικούς αλγορίθμους που δέχονται ως βασική προϋπόθεση την διατήρηση του στις προβλεπόμενες συνθήκες. Για την διασφάλιση της οριζόμενης διάρκειας ζωής του κοτόπουλου απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συντήρηση του σε θερμοκρασία 0-4οc. Σε περίπτωση που το προϊόν κατά την συντήρηση του υπερβεί αυτή τη θερμοκρασία, οι μικροοργανισμοί αναπτύσσονται με ταχυτέρους ρυθμούς με αποτέλεσμα το προϊόν να αλλοιώνεται γρηγορότερα.

Για το κοτόπουλο σίγουρα δεν υπάρχει επιθυμητό ψήσιμο όπως για αλλά κρέατα. Το σωστό ψήσιμο είναι όταν φτάσει η θερμοκρασία του κρέατος στους 75οc. Αν έχετε θερμόμετρο κουζίνας μπορείτε να ακολουθήσετε τον παραπάνω κανόνα. Σε αντίθετη περίπτωση, ελέγχετε το χρώμα και ψήνετε μέχρι να γίνει ομοιόμορφα άσπρο εσωτερικά το κρέας.

Η σαλμονέλα είναι ένας παθογόνος μικροοργανισμός, ο οποίος είναι προσφιλής στο κοτόπουλο. Οι οργανωμένες πτηνοτροφικές μονάδες, μέσα από διαδικασίες πρόληψης και συχνούς ελέγχους έχουν ως στόχο την πρόσφορα πουλερικών χωρίς την παρουσία του συγκεκριμένου παθογόνου.

Τα κοτόπουλα Αγγελάκης, χάρις τις διαδικασίες παραγωγής που ακολουθούνται και τα πρότυπα ποιότητας που εφαρμόζονται, είναι απαλλαγμένα από σαλμονέλα.

Όχι η σαλμονέλα αναπτύσσεται με τις υψηλές θερμοκρασίες, όπως και οι υπόλοιποι μικροοργανισμοί και βακτήρια, αν και εφόσον υπάρχει. Αν δεν υπάρχει δεν αναπτύσσεται!

Το κοτόπουλο αποτελεί αγαπημένο προϊόν για μικρούς και μεγάλους γιατί μαγειρεύεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Επισκεφτείτε στην σελίδα με τις συνταγές για να πάρετε κάποιες δοκιμασμένες ιδέες ή αν πρόκειται για προϊόντα έτοιμα για ψήσιμο, επισκεφτείτε την σελίδα του συγκεκριμένου προϊόντος, οπού αναγράφονται οδηγίες ψησίματος.

Το κοτόπουλο είναι από την φύση του παμφάγο. Μέσω της διατροφής με 100% φυτικές τροφές, διασφαλίζουμε ισορροπημένη διατροφή για το κοτόπουλο και ωραία γεύση στο κρέας του, χωρίς δυσάρεστες οσμές, όπως η γνωστή σε όλους μας «κοτοπουλίλα», που οφείλεται κυρίως σε λιπαρά ζωικής προέλευσης.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων κοτόπουλου στα ράφια των super market και από διαφορετικές εταιρείες. Η κάθε εταιρεία ακολουθεί την δική της τιμολογιακή πολιτική. Πολύ μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνεται στην μονάδα μέτρησης στην οποία βασίζονται οι τιμές. Υπάρχουν προϊόντα τα οποία είναι σταθερού βάρους και η αναγραφόμενη τιμή αναφέρεται στην συσκευασία. Εκ πρώτης όψεως εμφανίζονται φτηνότερα, αλλά αν ελέγξουμε την τιμή κιλού είναι συνήθως ακριβότερα.

Συγκρίνουμε πάντα την τιμή κιλού
Συγκρίνουμε πάντα την τιμή κιλού

Όταν αγοράζετε προϊόντα μη συσκευασμένα θα πρέπει να προσέχετε να έχουν το διακριτικό ταμπελάκι που αναγράφει το όνομα του παραγωγού και την οβάλ σφραγίδα με τον κωδικό έγκρισης του σφαγείου. Στο λευκό πλαστικό καρτελάκι που είναι καρφωμένο πάνω στο προϊόν, στην πίσω όψη έχει αριθμούς (1-31) που αντιστοιχούν σε ημερομηνίες. Η εγκοπή είναι σημείο αναφοράς για την ημερομηνία λήξης του προϊόντος.

Στείλτε μας την δική σας ερώτηση και θα την δείτε σύντομα αναρτημένη με την απάντησή της

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το email σας (απαραίτητο)

  Το τηλέφωνο σας

  Θέμα

  Το μήνυμά σας