Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 30λετπά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 30λετπά |
Συστατικά
- 600 γρ φιλέτο στήθος ή στήθος ή μπούτι
- 500 γρ ρύζι μπασμάτι
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 2 καρότα
- 2 κολοκυθάκια
- 300 γρ μανιτάρια αγρού
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200 γρ teriyaki sauce
- 100 γρ κρασί λευκό
- 100 γρ φιστίκια Κάσιους
- ελαιόλαδο
- σησαμέλαιο
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Βράζουμε το ρύζι μας για 12’ και το αφήνουμε σε ένα μπολ.
- Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και όλα μας τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια ή σε φέτες.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λίγο σησαμέλαιο. Τοποθετούμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά μας και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Προσθέτουμε την teriyaki sauce και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Αφήνουμε το κοτόπουλο να πάρει μία βράση για περίπου 15’.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι μπασμάτι και τα κάσιους και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο σουσάμι.