Τηγανιτό Ρύζι με Κοτόπουλο και Teriyaki Sauce
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
4
30
λετπά
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
4
30
λετπά
Συστατικά
600
γρ
φιλέτο στήθος
ή στήθος ή μπούτι
500
γρ
ρύζι μπασμάτι
2
πιπεριές κόκκινες
1
πιπεριά κίτρινη
2
καρότα
2
κολοκυθάκια
300
γρ
μανιτάρια αγρού
2
κρεμμυδάκια φρέσκα
1
σκελίδα
σκόρδο
200
γρ
teriyaki sauce
100
γρ
κρασί λευκό
100
γρ
φιστίκια Κάσιους
ελαιόλαδο
σησαμέλαιο
Οδηγίες
Βράζουμε το ρύζι μας για 12’ και το αφήνουμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και όλα μας τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια ή σε φέτες.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λίγο σησαμέλαιο. Τοποθετούμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε τα λαχανικά μας και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Προσθέτουμε την teriyaki sauce και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Αφήνουμε το κοτόπουλο να πάρει μία βράση για περίπου 15’.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι μπασμάτι και τα κάσιους και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο σουσάμι.