Σεφ: Ντίνα Νικολάου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
6άτομα | 20λεπτά | 45λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
6άτομα | 20λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
45λεπτά |
Συστατικά
- Μείγμα Α
- 600 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 κουταλάκι δυόσμο ξερό
- 1 αυγό
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για το άλειμμα του σκεύους
- Μείγμα Β
- 600 γραμμάρια φιλέτο μπούτι κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 κουταλάκι κύμινο σκόνη
- 1 αυγό
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Μερίδες άτομα
Συστατικά
Μερίδες άτομα
|
Οδηγίες
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά μια κλασική τερίνα, στρώνω με αντικολλητικό χαρτί (να εξέχει από τα τοιχώματα) και την αφήνω στην άκρη.
Μείγμα Α
- Κόβω τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια και τα κάνω κιμά στην κρεατομηχανή ή στο μούλτι. Βάζω τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτω το αυγό, την πιπεριά, το δυόσμο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω και αφήνω το μείγμα στην άκρη.
Μείγμα Β
- Κόβω τα φιλέτα από μπούτι σε μικρά κομμάτια και τα κάνω κιμά στην κρεατομηχανή ή στο μούλτι. Βάζω τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτω το αυγό, την πιπεριά, το κύμινο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω και αφήνω το μείγμα στην άκρη.
Συναρμολόγηση
- Βάζω τη μισή ποσότητα από το πρώτο μείγμα, ισιώνω με ένα κουτάλι και βάζω τη μισή ποσότητα από το δεύτερο μείγμα. Επαναλαμβάνω άλλες δύο στρώσεις με τα μείγματα, ισιώνω καλά και σκεπάζω με το χαρτί που εξέχει από τη φόρμα. Ψήνω την τερίνα για 45 λεπτά.
- Βγάζω από το φούρνο, αφήνω την τερίνα να κρυώσει , κόβω σε κομμάτια και σερβίρω με μια ελαφριά σάλτσα μουστάρδας.