Σεφ: Ντίνα Νικολάου

Τερίνα κοτόπουλο με πιπεριές
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Τερίνα κοτόπουλο με πιπεριές
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
6άτομα 20λεπτά 45λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
6άτομα 20λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
45λεπτά
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά μια κλασική τερίνα, στρώνω με αντικολλητικό χαρτί (να εξέχει από τα τοιχώματα) και την αφήνω στην άκρη.
Μείγμα Α
  1. Κόβω τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια και τα κάνω κιμά στην κρεατομηχανή ή στο μούλτι. Βάζω τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτω το αυγό, την πιπεριά, το δυόσμο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω και αφήνω το μείγμα στην άκρη.
Μείγμα Β
  1. Κόβω τα φιλέτα από μπούτι σε μικρά κομμάτια και τα κάνω κιμά στην κρεατομηχανή ή στο μούλτι. Βάζω τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτω το αυγό, την πιπεριά, το κύμινο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω και αφήνω το μείγμα στην άκρη.
Συναρμολόγηση
  1. Βάζω τη μισή ποσότητα από το πρώτο μείγμα, ισιώνω με ένα κουτάλι και βάζω τη μισή ποσότητα από το δεύτερο μείγμα. Επαναλαμβάνω άλλες δύο στρώσεις με τα μείγματα, ισιώνω καλά και σκεπάζω με το χαρτί που εξέχει από τη φόρμα. Ψήνω την τερίνα για 45 λεπτά.
  2. Βγάζω από το φούρνο, αφήνω την τερίνα να κρυώσει , κόβω σε κομμάτια και σερβίρω με μια ελαφριά σάλτσα μουστάρδας.