Λαδώνουμε καλά μια κλασική τερίνα, στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί (να εξέχει από τα τοιχώματα) και την αφήνουμε στην άκρη.
Μείγμα Α
Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια και τα κάνουμε κιμά στην κρεατομηχανή ή στο μούλτι. Ανακατεύω και αφήνω το μείγμα στην άκρη.
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αυγό, την πιπεριά, το δυόσμο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Μείγμα Β
Κόβουμε τα φιλέτα από μπούτι σε μικρά κομμάτια και τα κάνουμε κιμά στην κρεατομηχανή ή στο μούλτι.
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αυγό, την πιπεριά, το κύμινο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Συναρμολόγηση
Βάζουμε τη μισή ποσότητα από το πρώτο μείγμα, ισιώνουμε με ένα κουτάλι και βάζουμε τη μισή ποσότητα από το δεύτερο μείγμα. Ψήνω την τερίνα για 45 λεπτά.
Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο στρώσεις με τα μείγματα, ισιώνουμε καλά και σκεπάζουμε με το χαρτί που εξέχει από τη φόρμα.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε την τερίνα να κρυώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με μια ελαφριά σάλτσα μουστάρδας.