Σεφ: Ντίνα Νικολάου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 20λεπτά | 20-25λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 20λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
20-25λεπτά |
Συστατικά
- 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι Ελαιοπουλάκι, Αγγελάκης
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, καπνιστή
- 1 λεμόνι τον χυμό
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 2 κολοκυθάκια μέτρια
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για το σερβίρισμα
- Φρεσκοψημένες πίτες
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Βάζουμε 10-12 ξυλάκια για σουβλάκια σε ένα μπολ με νερό για να μουλιάσουν και να μη καούν. Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μέτριους κύβους.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, όλα τα μπαχαρικά, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και ρίχνουμε μέσα τους κύβους του κοτόπουλου. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τους αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μέτρια κόμματια (περίπου στο μέγεθος των κομματιών του κοτόπουλου).
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Βγάζουμε τα ξύλινα σουβλιά από το νερό. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο.
- Φτιάχνουμε σουβλάκια εναλλάσσοντας κρέας με λαχανικά. Τα μεταφέρουμε σε σχάρα την οποία τοποθετούμε επάνω σε ένα ταψάκι.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γυρίζουμε τα σουβλάκια για να ψηθούν ολόγυρα. Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά, με φρεσκοψημένες πίτες.
Recipe Notes
Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε σάλτσα γιαουρτιού. Ότι πιο νόστιμο και ελαφρύ έχετε δοκιμάσει. Τα «παντρεύουμε» με καλοκαιρινά λαχανικά και τα συνοδεύουμε με πιτούλες, αρωματισμένο γιαούρτι με δυόσμο και πατατούλες τηγανητές.