Σεφ: Ντίνα Νικολάου

Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Κοτόπουλο με αρώματα ανατολής στη λαδόκολα κούς κούς με ξερά φρούτα
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4 - 6 15´ 1 ώρα & 45 λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 - 6 15´
Χρόνος Μαγειρέματος
1 ώρα & 45 λεπτά
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα μπαχαρικά για το μείγμα. Προσθέτετε μαλακωμένο βούτυρο, ελαιόλαδο, μουστάρδα, πετιμέζι, το χυμό και το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το λεμόνι και ετοιμάζετε το μείγμα της επάλειψης. Αλατοπιπερώνετε.
  3. Πλένετε και σκουπίζετε καλά το κοτόπουλο. Αλείφετε γενναιόδωρα με το μείγμα της επάλειψης εσωτερικά και εξωτερικά το κοτόπουλο. Προσπαθείτε όσο γίνεται να βάλετε λίγο απο το μείγμα της επάλειψης στο στήθος του κοτόπουλου ανάμεσα στη πέτσα και στη σάρκα .
  4. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε λαδόκολλα και γεμίζετε τη κοιλιά του με τα κλωναράκια από τα φρέσκα αρωματικά. Προσθέτε στη λαδόκολλα και το υπόλοιπο μείγμα της επάλειψης και βάζετε το ξύλο κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Τυλίγετε σφιχτά το κοτόπουλο στη λαδόκολα και το μεταφέρετε σε ένα ταψί φούρνου.
  5. Ψήνετε για 1,5 ώρα.
  6. Κατόπιν ανοίγετε τη λαδόκολλα και αφήνετε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα για 10 λεπτά.
  7. Ετοιμάζετε το κους κους. Μουλιάζετε σε ένα μπολ στο Σαμιώτικο κρασί τα δαμάσκηνα και τα σύκα για 15 λεπτά. Στραγγίζετε τα ξερά φρούτα και κρατάτε στην άκρη το γλυκό κρασί. Ετοιμάζετε το κουσ κουσ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ενώ φροντίζετε να προσθέσετε στα υγρά που χρειάζεται για να βράσει το κους κους το Σαμιώτικο γλυκό κρασί  που έχετε κρατήσει απο την προηγούμενη χρήση .
  8. Σερβίρετε με το κοτόπουλο και τα ζουμάκια του και προσθέτετε τα ξερά φρούτα, τα φουντούκια και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.