Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε σάλτσα γιαουρτιού με καλοκαιρινά λαχανικά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 20λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
20-25λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 20λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
20-25λεπτά
Οδηγίες
  1. Βάζουμε 10-12 ξυλάκια για σουβλάκια σε ένα μπολ με νερό για να μουλιάσουν και να μη καούν. Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μέτριους κύβους.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, όλα τα μπαχαρικά, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και ρίχνουμε μέσα τους κύβους του κοτόπουλου. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τους αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μέτρια κόμματια (περίπου στο μέγεθος των κομματιών του κοτόπουλου).
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Βγάζουμε τα ξύλινα σουβλιά από το νερό. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο.
  5. Φτιάχνουμε σουβλάκια εναλλάσσοντας κρέας με λαχανικά. Τα μεταφέρουμε σε σχάρα την οποία τοποθετούμε επάνω σε ένα ταψάκι.
  6. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γυρίζουμε τα σουβλάκια για να ψηθούν ολόγυρα. Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά, με φρεσκοψημένες πίτες.
Recipe Notes

Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε σάλτσα γιαουρτιού. Ότι πιο νόστιμο και ελαφρύ έχετε δοκιμάσει. Τα «παντρεύουμε» με καλοκαιρινά λαχανικά και τα συνοδεύουμε με πιτούλες, αρωματισμένο γιαούρτι με δυόσμο και πατατούλες τηγανητές.