Σεφ: Ντίνα Νικολάου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 15´ | 30´ |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 15´ |
Χρόνος Μαγειρέματος |
30´ |
Συστατικά
- συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
- 70 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 250 ml χυμό ανανά
- 40 ml σάλτσα σόγιας
- 80 ml ξύδι ρυζιού
- 80 γρ. κέτσαπ
- Για τα καρότα σε ταλιατέλες
- 3 μεγάλα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ταλιατέλες
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- σουσάμι άσπρο καβουρντισμένο
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σωτάρετε τα καρότα - ταλιατέλες στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνετεε και μόλις μαλακώσουν τα καρότα περιχύνετε με το μέλι. Αποσύρετε τα καρότα απο τη φωτιά και τα κρατάτε ζεστά.
- Κόβετε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μακριά μπαστούνια. Σωτάρετε το κοτόπουλο σε βαθύ αντικολητικό τηγάνι στο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε. Μόλις τα μπαστουνάκια κοτόπουλου πάρουν χρώμα απο όλες τις πλευρές τα πασπαλίζετε με το ρυζάλευρο και τη μαύρη ζάχαρη. Ντεγκλασάρετε με το χυμό ανανά, ανακατεύετε καλά, στη συνέχεια προσθέτετε το ξύδι ρυζιού και τη κέτσαπ. Αφήνετε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά .
- Σερβίρετε με τα καρότα και πασπαλίζετε με το σουσάμι.