Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου

Ρολό κοτόπουλο με πατάτες dauphinoise και σάλτσα λευκού κρασιού
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Ρολό κοτόπουλο με πατάτες dauphinoise και σάλτσα λευκού κρασιού
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4 30 λεπτά 65-70 λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
65-70 λεπτά
Οδηγίες
  1. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τις 2 κουταλιές βούτυρο μαζί με το σκόρδο σκόνη, την μουστάρδα το μέλι, την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  2. Αλείφετε το μείγμα με το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του ρολού κοτόπουλο, το τοποθετείτε σε ένα μικρό ταψάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 65-70 λεπτά, γυρνώντας το ρολό κοτόπουλο 2-3 φόρες κατά την διάρκεια του ψησίματος και βρέχοντας το με τα υγρά του ταψιού.
  3. Όση ώρα ψήνετε το ρολό κοτόπουλο σε ένα μαντολίνο κόβετε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ με νερό.
  4. Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
  5. Σοτάρετε το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να μαλακώσει για 1-2 λεπτά και προσθέτετε το σκόρδο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
  6. Προσθέτετε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτός και μόλις πάρει μία βράση προσθέτετε τις πατάτες.
  7. Χαμηλώνετε την φωτιά, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε τις πατάτες να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα, περίπου 35-40 λεπτά.
  8. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, τις αποσύρετε από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα και κάνετε στρώσεις σε ένα πυρίμαχο σκεύος με πατάτες, παρμεζάνα και φρέσκο θυμάρι.
  9. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, μέχρι να δημιουργηθεί μία χρυσαφένια κρούστα, περίπου στα 30 λεπτά.
  10. Για την σάλτσα λευκού κρασιού, τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
  11. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει αλλά να μην πάρει χρώμα και πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να μην φαίνεται άλλο.
  12. Σβήνετε με το λευκό κρασί, το αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο αλκοόλ, προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να πάρει η σάλτσα την επιθυμητή υφή, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  13. Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα 2-3 φέτες ρολό κοτόπουλο με τις πατάτες, την σάλτσα κρασιού από πάνω και τέλος πασπαλίζετε με λίγο σχοινόπρασο.