Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου

Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Ρολό κοτόπουλο λεμονάτο γιουβετσάκι
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4άτομα 20λεπτά 65-70λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4άτομα 20λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
65-70λεπτά
Συστατικά
Μερίδες άτομα
Συστατικά
Μερίδες άτομα
Οδηγίες
  1. Τοποθετείτε το ρόλο κοτόπουλο σε ένα μεγάλο πυρέξ, το περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο πυρέξ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, πάνω-κάτω αντιστάσεις, για 30-35 λεπτά.
  3. Όση ώρα ψήνετε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το σκόρδο.
  4. Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  5. Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Προσθέτετε το κριθαράκι μαζί με το βούτυρο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά και σβήνετε με το λευκό κρασί.
  7. Αποσύρετε στα 35 λεπτά το ρολό κοτόπουλο από τον φούρνο, προσθέτετε το κριθαράκι με τα σοταρισμένα λαχανικά, περιχύνετε με τον ζωμό κοτόπουλου, προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, την ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  8. Τοποθετείτε πάλι το πυρέξ στον φούρνο για άλλα 30-35 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το ρολό κοτόπουλο μαζί με το κριθαράκι.
  9. Όταν το γιουβετσάκι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, κόβετε το ρολό κοτόπουλο σε φέτες και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.