Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 30λεπτά | 50λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 30λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
50λεπτά |
Συστατικά
- 1 τεμ ρολό κοτόπουλο Αγγελάκης χωρίς γλουτένη
- 6 τεμ πατάτες
- 6 τεμ μανιτάρια αγρού
- 1 τεμ πιπεριά κόκκινη
- 1 τεμ σκελίδα σκόρδο
- 50 γρ κρασί Λευκό
- Θυμάρι Φρέσκο
- βούτυρο
- γάλα
- 2 κ.σ. σόγια
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Τοποθετούμε το ρολό σε λαδόκολλα μαζί με λίγο κρασί, θυμάρι και σκόρδο. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί η υγρασία.
- Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα για 45’ στους 190 βαθμούς. Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ξανά για 15’ από κάθε πλευρά για να πάρει χρώμα.
- Ανακατεύουμε ζωηρά τη μουστάρδα, τη σόγια και το χυμό από το λεμόνι για να σχηματιστεί η σάλτσα μας. Βράζουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και τις πολτοποιούμε με ένα σύρμα ή με ειδικό εργαλείο για πουρέ. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο, λίγο γάλα και αλατοπιπερώνουμε.
- Αφαιρούμε τον πουρέ από την κατσαρόλα και την ξεπλένουμε για να την τοποθετήσουμε ξανά στη φωτιά με ελάχιστο ελαιόλαδο και να σωτάρουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον πουρέ.
- Σερβίρουμε σε ξύλο κοπής το ρολό και συνοδεύουμε με τη γαρνιτούρα σε μπολάκια.