Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
2άτομα | 10λεπτά | 10-12λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
2άτομα | 10λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
10-12λεπτά |
Συστατικά
- 200 γραμμάρια πέννες
- 1 συσκευασία μπιφτέκι κοτόπουλο Μυστικές Συνταγές Αγγελάκης
- 4 κρεμμύδια
- 250 γραμμάρια λιαστές ντομάτες
- 100 ml λευκό κρασί
- 180 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες άτομα
Συστατικά
Μερίδες άτομα
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα κρεμμύδια σε τέταρτα και μετά σε λεπτές φέτες, τις λιαστές τομάτες σε λεπτά μπαστουνάκια και τα μπιφτέκια κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
- Τοποθετουμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζουμε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.
- Όση ώρα βράζουν οι πέννες τοποθετουμε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, να ξεκινάνε να μελώνουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το μπιφτέκι κοτόπουλο, ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις λιαστές τομάτες, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, σβήνουμε με το λευκό κρασί, και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις πέννες μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν μαζί με το μισό κασέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
- Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη σερβίρουμε σε βαθιά ατομικά πιάτα με το υπόλοιπο κασέρι από πάνω. Eπιλέξτε τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας.