Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
2άτομα | 10λεπτά | 10-12λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
2άτομα | 10λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
10-12λεπτά |
Συστατικά
- 200 γραμμάρια πέννες
- 1 συσκευασία μπιφτέκι κοτόπουλο Μυστικές Συνταγές Αγγελάκης
- 4 κρεμμύδια
- 250 γραμμάρια λιαστές ντομάτες
- 100 ml λευκό κρασί
- 180 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες άτομα
Συστατικά
Μερίδες άτομα
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια σε τέταρτα και μετά σε λεπτές φέτες, τις λιαστές τομάτες σε λεπτά μπαστουνάκια και τα μπιφτέκια κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
- Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.
- Όση ώρα βράζουν οι πέννες τοποθετείτε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, να ξεκινάνε να μελώνουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
- Προσθέτετε το μπιφτέκι κοτόπουλο, ανεβάζετε την ένταση της φωτιάς και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά.
- Προσθέτετε τις λιαστές τομάτες, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, σβήνετε με το λευκό κρασί, και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τις πέννες μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν μαζί με το μισό κασέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
- Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα με το υπόλοιπο κασέρι από πάνω. Eπιλέξτε τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας.