Πέννες με μπιφτέκι κοτόπουλο κρεμμύδι, λιαστή τομάτα και κασέρι
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
2άτομα 10λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
10-12λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
2άτομα 10λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
10-12λεπτά
Οδηγίες
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα κρεμμύδια σε τέταρτα και μετά σε λεπτές φέτες, τις λιαστές τομάτες σε λεπτά μπαστουνάκια και τα μπιφτέκια κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
  2. Τοποθετουμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζουμε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.
  3. Όση ώρα βράζουν οι πέννες τοποθετουμε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  4. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, να ξεκινάνε να μελώνουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
  5. Προσθέτουμε το μπιφτέκι κοτόπουλο, ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τις λιαστές τομάτες, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, σβήνουμε με το λευκό κρασί, και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις πέννες μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν μαζί με το μισό κασέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
  7. Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη σερβίρουμε σε βαθιά ατομικά πιάτα με το υπόλοιπο κασέρι από πάνω. Eπιλέξτε τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας.