Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 25λεπτά | 1½ώρα |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 25λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
1½ώρα |
Οδηγίες
- Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής το πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέσα-έξω, και το αλείφετε με ελαιόλαδο, περιμετρικά σε όλη του την επιφάνεια και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο ταψί.
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες, τα πράσα σε μεγάλα κομμάτια, την σάρκα του πορτοκαλιού σε κυβάκια και το σκόρδο σε φέτες.
- Τα τοποθετείτε όλα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το πετιμέζι, το θυμάρι, την ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Τοποθετείτε το περιεχόμενο του μπολ περιμετρικά του κοτόπουλου στο ταψί.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 1½ ώρα, ελέγχοντας ανά χρονικά διαστήματα αν χρειάζεται υγρά.
- Τα τελευταία λεπτά μπορείτε να ανεβάσετε την θερμοκρασία του φούρνου για να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.