Ολόκληρο κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες κυδωνάτες, πράσα και πορτοκάλι με πετιμέζι
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 25λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
ώρα
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 25λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
ώρα
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής το πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέσα-έξω, και το αλείφετε με ελαιόλαδο, περιμετρικά σε όλη του την επιφάνεια και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο ταψί.
  2. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες, τα πράσα σε μεγάλα κομμάτια, την σάρκα του πορτοκαλιού σε κυβάκια και το σκόρδο σε φέτες.
  3. Τα τοποθετείτε όλα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το πετιμέζι, το θυμάρι, την ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
  4. Τοποθετείτε το περιεχόμενο του μπολ περιμετρικά του κοτόπουλου στο ταψί.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 1½ ώρα, ελέγχοντας ανά χρονικά διαστήματα αν χρειάζεται υγρά.
  6. Τα τελευταία λεπτά μπορείτε να ανεβάσετε την θερμοκρασία του φούρνου για να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.