Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 15λεπτά | 40-45λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 15λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
40-45λεπτά |
Συστατικά
- 1 συσκευασία μπουκιές κοτόπουλο πανέ Αγγελάκης
- 600 γραμμάρια καρότα καθαρισμένα
- 400 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες
- 60 γραμμάρια βούτυρο
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καρότα σε φέτες και τις πατάτες σε κυβάκια και τα τοποθετείτε σε μία μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με κρύο νερό.
- Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε αλάτι και τις αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
- Σουρώνετε τα καρότα και τις πατάτες, τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα, προσθέτετε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
- Με ένα πρες-πουρέ αρχίζετε να πιέζετε τις πατάτες και σταδιακά να ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει την επιθυμητή υφή ο πουρές.
- Απλώνετε τις μπουκιές κοτόπουλο πανέ σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 20-22 λεπτά.
- Σερβίρετε τις κοτομπουκιές με μαζί με τον πουρέ καρότο σε μεγάλα ατομικά πιάτα.