Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 5λεπτά | 18-20λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 5λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
18-20λεπτά |
Συστατικά
- 1 συσκευασία μπιφτέκια κοτόπουλου Μυστικές Συνταγές Αγγελάκης
- 500 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- ½ κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 850 ml ζωμό λαχανικών
- 1 λεμόνι ξύσμα
- 1 λεμόνι χυμό
- 2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Τοποθετείτε μια χαμηλή κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο, σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο.
- Μόλις λιώσει σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα.
- Μόλις το κρεμμύδι ξανθύνει προσθέτετε το ρύζι για πιλάφι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
- Προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού μαζί τον ζωμό λαχανικών, τα φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τα μπιφτέκια κοτόπουλου.
- Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, την σκεπάζετε και την τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 18-20 λεπτά.
- Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα το πιλάφι με τα μπιφτέκια κοτόπουλου.