Μπιφτέκια κοτόπουλου με πιλάφι φούρνου αρωματισμένο με μυρωδικά και λεμόνι
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
4
5
λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
18-20
λεπτά
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
4
5
λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
18-20
λεπτά
Συστατικά
1
συσκευασία
μπιφτέκια κοτόπουλου Μυστικές Συνταγές Αγγελάκης
500
γραμμάρια
ρύζι
για πιλάφι
50
γραμμάρια
βούτυρο
½
κρεμμύδι
πολύ ψιλοκομμένο
4
κρεμμυδάκια
φρέσκα ψιλοκομμένα
850
ml
ζωμό
λαχανικών
1
λεμόνι
ξύσμα
1
λεμόνι
χυμό
2
κουταλιές
ρίγανη
ψιλοκομμένη
2
κουταλιές
θυμάρι
ψιλοκομμένο
2
κουταλιές
μαϊντανό
ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε μια χαμηλή κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο, σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο.
Μόλις λιώσει σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα.
Μόλις το κρεμμύδι ξανθύνει προσθέτετε το ρύζι για πιλάφι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού μαζί τον ζωμό λαχανικών, τα φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τα μπιφτέκια κοτόπουλου.
Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, την σκεπάζετε και την τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 18-20 λεπτά.
Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα το πιλάφι με τα μπιφτέκια κοτόπουλου.