Μπιφτέκια κοτόπουλου με πιλάφι φούρνου αρωματισμένο με μυρωδικά και λεμόνι
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 5λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
18-20λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 5λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
18-20λεπτά
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  2. Τοποθετείτε μια χαμηλή κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο, σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο.
  3. Μόλις λιώσει σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα.
  4. Μόλις το κρεμμύδι ξανθύνει προσθέτετε το ρύζι για πιλάφι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
  5. Προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού μαζί τον ζωμό λαχανικών, τα φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τα μπιφτέκια κοτόπουλου.
  6. Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, την σκεπάζετε και την τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 18-20 λεπτά.
  7. Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα το πιλάφι με τα μπιφτέκια κοτόπουλου.