Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 20λεπτά | 25-30λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 20λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
25-30λεπτά |
Συστατικά
- 1 συσκευασία μπιφτέκι κοτόπουλο με βρώμη Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 8 αγκινάρες
- 10 baby πατάτες
- 4 καρότα
- 150 γραμμάρια ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 100 ml λευκό κρασί
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 150 ml ζωμό κοτόπουλο
- 2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις αγκινάρες και τις baby πατάτες στα 8 και τα καρότα σε διαγώνιες λεπτές φέτες.
- Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο
- Σοτάρετε τα λαχανικά, τις αγκινάρες μαζί με τις baby πατάτες και τα καρότα για 4-5 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε καθόλου και σβήνετε με το λευκό κρασί.
- Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο, ανακατεύετε καλά και τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
- Προσθέτετε τις ελιές Καλαμών μαζί με το ψιλοκομμένο θυμάρι, ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε τα μπιφτέκια κοτόπουλο από πάνω.
- Ψήνετε τα μπιφτέκια με τα λαχανικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 25-30 λεπτά.
- Σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.