Μπιφτέκι κοτόπουλο με βρώμη στον φούρνο με αγκινάρες, baby πατάτες, καρότα και ελιές
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
4
20
λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
25-30
λεπτά
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
4
20
λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
25-30
λεπτά
Συστατικά
1
συσκευασία
μπιφτέκι κοτόπουλο με βρώμη Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
4
κουταλιές
ελαιόλαδο
8
αγκινάρες
10
baby πατάτες
4
καρότα
150
γραμμάρια
ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
1
κουταλιά
αλεύρι
100
ml
λευκό κρασί
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
150
ml
ζωμό κοτόπουλο
2
κουταλιές
θυμάρι ψιλοκομένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις αγκινάρες και τις baby πατάτες στα 8 και τα καρότα σε διαγώνιες λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο
Σοτάρετε τα λαχανικά, τις αγκινάρες μαζί με τις baby πατάτες και τα καρότα για 4-5 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε καθόλου και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο, ανακατεύετε καλά και τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Προσθέτετε τις ελιές Καλαμών μαζί με το ψιλοκομμένο θυμάρι, ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε τα μπιφτέκια κοτόπουλο από πάνω.
Ψήνετε τα μπιφτέκια με τα λαχανικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 25-30 λεπτά.
Σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.