Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 25λεπτά | 25-30λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 25λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
25-30λεπτά |
Συστατικά
- 1 συσκευασία μπιφτέκι κοτόπουλου Μυστικές Συνταγές Αγγελάκης
- 500 γραμμάρια μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 350 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
- 150 ml κόκκινο γλυκό κρασί
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια φέτα χοντροσπασμένη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους, τα κρεμμύδια στα 4 και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε και το σκόρδο.
- Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τους κύβους μελιτζάνας, καλά από όλες τις πλευρές, για 4-5 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτετε τις φέτες κρεμμυδιού μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
- Σβήνετε με το κόκκινο γλυκό κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί. Προσθέτετε τη σάλτσα τομάτας, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 7-8 λεπτά.
- Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα αντικολλητικό ταψί, προσθέτετε τα μπιφτέκια κοτόπουλου στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-22 λεπτά.
- Στα τελευταία 10 λεπτά πασπαλίζετε την χοντροσπασμένη φέτα και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να είναι έτοιμα τα μπιφτέκια και να μελώσει η σάλτσα.