Σεφ: Ντίνα Νικολάου

Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Κοτόπουλο πασχαλινό με μαϊντανοσκορδάτη σάλτσα
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
6 20΄ 1 ώρα + 20΄
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
6 20΄
Χρόνος Μαγειρέματος
1 ώρα + 20΄
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βάζετε στο μούλτι το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιείτε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Σταματάτε το μούλτι και προσθέτετε το χυμό λεμονιού.
  2. Βάζετε το κοτόπουλο μέσα σε ένα μεγάλο ταψί. Καθαρίζετε τις πατάτες και με το μαχαίρι τις κόβετε σε λεπτά φετάκια αφήνοντάς τις φέτες ενωμένες (σαν ακόρντεόν) και τις τοποθετετε γύρω από το κοτόπουλο. Σκορπίζετε τις φέτες λεμονιού και το ολόκληρο κεφάλι σκόρδο, κομμένο στη μέση. Πασπαλίζετε καλά με την ξερή ρίγανη και περιχύνετε με τον ζωμό.
  3. Αδειάζετε το πέστο επάνω στο κοτόπουλο και φορώντας γάντια το αλείφετε καλά (και εσωτερικά). Αλείφετε και τις πατάτες με το μείγμα φροντίζοντας να εισχωρήσει και μέσα στις εγκοπές τους. Σκορπίζετε τα κλαδάκια της φρέσκιας ρίγανης και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά.
  4. Βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε σε πιατέλα ραντίζοντας με τη σάλτσα που έχει απομείνει στο ταψί.