Σεφ: Ντίνα Νικολάου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
6 | 20΄ | 1 ώρα + 20΄ |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
6 | 20΄ |
Χρόνος Μαγειρέματος |
1 ώρα + 20΄ |
Συστατικά
- 1 ελαιοπουλάκι περίπου 1.200 γρ., Αγγελάκης
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ. παρμεζάνα
- 100 ml ελαιόλαδο
- 6 μέτριες πατάτες
- 1 λεμόνι, σε φέτες
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
- 1 κεφάλι σκόρδο
- 500 ml ζωμό κότας
- 5-6 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βάζετε στο μούλτι το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιείτε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Σταματάτε το μούλτι και προσθέτετε το χυμό λεμονιού.
- Βάζετε το κοτόπουλο μέσα σε ένα μεγάλο ταψί. Καθαρίζετε τις πατάτες και με το μαχαίρι τις κόβετε σε λεπτά φετάκια αφήνοντάς τις φέτες ενωμένες (σαν ακόρντεόν) και τις τοποθετετε γύρω από το κοτόπουλο. Σκορπίζετε τις φέτες λεμονιού και το ολόκληρο κεφάλι σκόρδο, κομμένο στη μέση. Πασπαλίζετε καλά με την ξερή ρίγανη και περιχύνετε με τον ζωμό.
- Αδειάζετε το πέστο επάνω στο κοτόπουλο και φορώντας γάντια το αλείφετε καλά (και εσωτερικά). Αλείφετε και τις πατάτες με το μείγμα φροντίζοντας να εισχωρήσει και μέσα στις εγκοπές τους. Σκορπίζετε τα κλαδάκια της φρέσκιας ρίγανης και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά.
- Βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε σε πιατέλα ραντίζοντας με τη σάλτσα που έχει απομείνει στο ταψί.