Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4άτομα | 20λεπτά | 40-45λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4άτομα | 20λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
40-45λεπτά |
Συστατικά
- 2 συσκευασίες κοπανάκια Αγγελάκης
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 πράσο
- 400 γραμμάρια σάλτσα
- 500 γραμμάρια πέννες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες άτομα
Συστατικά
Μερίδες άτομα
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβουμε το πράσο.
- Τοποθετούμε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο πράσο για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τα κοπανάκια συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν χρώμα τα κοπανάκια, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτουμε την σάλτσα τομάτας μαζί με βραστό νερό, το αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τα κοπανάκια να μαγειρευτούν για 25-30 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πέννες μαζί με όσο βραστό νερό χρειάζεται μέχρι να μαγειρευτούν και αυτές μαζί με τα κοπανάκια και να δέσει το φαγητό.
- Όταν τα κοπανάκια με τις πέννες είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από την φωτιά, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.