Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβουμε το πράσο.
Τοποθετούμε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο πράσο για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τα κοπανάκια συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν χρώμα τα κοπανάκια, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε την σάλτσα τομάτας μαζί με βραστό νερό, το αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τα κοπανάκια να μαγειρευτούν για 25-30 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πέννες μαζί με όσο βραστό νερό χρειάζεται μέχρι να μαγειρευτούν και αυτές μαζί με τα κοπανάκια και να δέσει το φαγητό.
Όταν τα κοπανάκια με τις πέννες είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από την φωτιά, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.