Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 1ώρα και 20 λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 1ώρα και 20 λεπτά |
Συστατικά
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι
- 2 μελιτζάνες
- 2 πιπεριές
- 100 γρ τοματίνια
- 3 Μεσαίες πατάτες
- 2 Μεσαία κρεμμύδια
- 4 κολοκυθάκια
- 1 Σκελίδα σκόρδου
- 300 γρ κατίκι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο ταψί μαρινάρουμε το κοτόπουλο στο αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα λαχανικά μας σε κύβους, περίπου 1,5 εκ. και τα προσθέτουμε επίσης στο ταψί.
- Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Τοποθετούμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190 βαθμούς, για 45’.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για 30’ επιπλέον, ώστε να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και να κάνει κρούστα.
- Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα τα λαχανικά και το κοτόπουλο και σε μικρά κενελάκια το κατίκι.