Κοτόπουλο Φούρνου με Λαχανικά και Κατίκι
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 1ώρα και 20 λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 1ώρα και 20 λεπτά
Οδηγίες
  1. Σε ένα μεγάλο ταψί μαρινάρουμε το κοτόπουλο στο αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.
  2. Κόβουμε τα λαχανικά μας σε κύβους, περίπου 1,5 εκ. και τα προσθέτουμε επίσης στο ταψί.
  3. Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  4. Τοποθετούμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190 βαθμούς, για 45’.
  5. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για 30’ επιπλέον, ώστε να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και να κάνει κρούστα.
  6. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα τα λαχανικά και το κοτόπουλο και σε μικρά κενελάκια το κατίκι.