Κοτόπουλο Φούρνου με Λαχανικά και Κατίκι
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
4
1
ώρα και 20 λεπτά
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
4
1
ώρα και 20 λεπτά
Συστατικά
1
ολόκληρο κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι
2
μελιτζάνες
2
πιπεριές
100
γρ
τοματίνια
3
Μεσαίες
πατάτες
2
Μεσαία
κρεμμύδια
4
κολοκυθάκια
1
Σκελίδα
σκόρδου
300
γρ
κατίκι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο ταψί μαρινάρουμε το κοτόπουλο στο αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα λαχανικά μας σε κύβους, περίπου 1,5 εκ. και τα προσθέτουμε επίσης στο ταψί.
Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Τοποθετούμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190 βαθμούς, για 45’.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για 30’ επιπλέον, ώστε να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και να κάνει κρούστα.
Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα τα λαχανικά και το κοτόπουλο και σε μικρά κενελάκια το κατίκι.