Σεφ: Ντίνα Νικολάου

Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Κοτόπουλο biryani με ρύζι
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
6 20΄ 50΄
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
6 20΄
Χρόνος Μαγειρέματος
50΄
Οδηγίες
  1. Πλένετε τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
  2. Βάζετε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά. Ρίχνετε το γιαούρτι, αλατίζετε και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μπολ στην άκρη.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνετε το κοτόπουλο μαζί με το γιαούρτι, ανακατεύετε και προσθέτετε τα δαμάσκηνα και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
  4. Αφήνετε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του.
  5. Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το σουρώνετε και το σερβίρετε σε βαθιά μπολ. Μοιράζετε το κοτόπουλο και σερβίρετε.