Σεφ: Ντίνα Νικολάου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
6 | 20΄ | 50΄ |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
6 | 20΄ |
Χρόνος Μαγειρέματος |
50΄ |
Συστατικά
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι, Αγγελάκης
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από στήθος, Αγγελάκης
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας τσίλι, σκόνη
- 2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς, σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού γκαράμ μασάλα
- 2 κουτ. σούπας μείγμα byriani masala (θα το βρείτε σε σκόνη στα μπαχαράδικα)
- 80 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα
- 200 ml ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια, κομμένα σε φετάκια
- 2 ντομάτες, κομμένες σε στρογγυλές φέτες
- 400 γρ. ρύζι jasmin
- αλάτι
- πιπέρι
- Φρέσκο κόλιανδρο για το σερβίρισμα
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Πλένετε τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
- Βάζετε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά. Ρίχνετε το γιαούρτι, αλατίζετε και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μπολ στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνετε το κοτόπουλο μαζί με το γιαούρτι, ανακατεύετε και προσθέτετε τα δαμάσκηνα και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
- Αφήνετε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του.
- Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το σουρώνετε και το σερβίρετε σε βαθιά μπολ. Μοιράζετε το κοτόπουλο και σερβίρετε.