Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
8(αναλόγως ταψιού) | 40λεπτά | 40 – 45λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
8(αναλόγως ταψιού) | 40λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
40 – 45λεπτά |
Συστατικά
- 2 δισκάκια φιλέτο μπούτι ελαιοπουλάκι κομμένο σε κύβους
- 2 τεμάχια πιπεριά φλωρίνης κόκκινη ψιλοκομμένη
- 2 τεμάχια κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
- 500 γρ(περίπου) κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 στρώση τυρί γκούντα σε φέτες
- 10-12 κ.σ ελαιόλαδο
- 6-8 γρ πάπρικα γλυκιά
- 8-10 γρ αλάτι
- 1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- 3-4 γρ σκόρδο αποξηραμένο
- 3 γρ περίπου πιπέρι μαύρο
- 5 γρ κάρυ
- 2 κ.σ μουστάρδα
- 1 χούφτα τραχανά
- 1/2 κ.σ μέλι
- 6 φύλλα χωριάτικα (1 συσκευασία)
Μερίδες (αναλόγως ταψιού)
Συστατικά
Μερίδες (αναλόγως ταψιού)
|
Οδηγίες
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε πρώτα την πιπεριά κι έπειτα το κρεμμύδι.
- Στην συνέχεια τσιγαρίζουμε τα κομματάκια το φιλέτο μπούτι κι αφού τσιγαριστούν καλά τα σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε την μουστάρδα κι όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά (τελευταίο το μέλι) και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσουν!!!
- Τα αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
- Έπειτα παίρνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε λίγο λαδάκι, στην συνέχεια βάζουμε 3 φύλλα μαζί ( όπως θέλει ο καθένας ) και βάζουμε μία στρώση τυρί γκούντα και κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
- Έπειτα ρίχνουμε τη γέμιση που έχουμε στην κατσαρόλα και πασπαλίζουμε από πάνω τον τραχανά.
- Σκεπάζουμε με άλλα 3 φύλλα.
- Αλείφουμε από πάνω τα φύλλα με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο νερό για να γίνει το φύλλο τραγανό.
- Ψήνουμε περίπου στα 40’ – 45’ στους 180 βαθμούς.