Σεφ: Ντίνα Νικολάου

Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Κοντοσούβλι κοτόπουλο μαριναρισμένο σε αριάνι
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος Παθητική Ώρα
6 20΄ 40΄ 2 ώρες
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
6 20΄
Χρόνος Μαγειρέματος Παθητική Ώρα
40΄ 2 ώρες
Οδηγίες
  1. Πλένετε τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας, τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι κομμένα σε χοντρά κομμάτια.
  2. Βάζετε τα πιπέρια σε ένα γουδί, τα σπάτε σε χοντρά κομμάτια και τα αδειάζετε στο μπολ. Προσθέτετε το σκόρδο, το κύμινο, το θυμάρι και την πάπρικα. Ρίχνετε το αριάνι και το ελαιόλαδο και φορώντας γάντια, ανακατεύετε πολύ καλά. Πασπαλίζετε με θαλασσινό αλάτι, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο. Προσθέτετε θαλασσινό αλάτι, ανακατεύετε και βυθίζετε το κοτόπουλο στο μείγμα. Σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 2 έως 4 ώρες να μαριναριστεί.
  3. Βγάζετε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το αφήνετε να σταθεί για 30 λεπτά. Κόβετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Φορώντας γάντια, περνάετε εναλλάξ τα κομμάτια του κοτόπουλου, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μεταλλικές σούβλες.
  5. Ακουμπάτε τις σούβλα στις άκρες ενός ταψιού (δεν το βάζετε μέσα στο ταψί) και προσθέτετε στο ταψί λίγο νερό. Ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά φροντίζοντας να το γυρίσετε 1-2 φορές για να ροδίσει ολόγυρα.
  6. Σερβίρετε το κοντοσούβλι με ψημένες πίτες και πατατούλες τηγανητές.