Βάζετε τα πιπέρια σε ένα γουδί, τα σπάτε σε χοντρά κομμάτια και τα αδειάζετε στο μπολ. Προσθέτετε το σκόρδο, το κύμινο, το θυμάρι και την πάπρικα. Ρίχνετε το αριάνι και το ελαιόλαδο και φορώντας γάντια, ανακατεύετε πολύ καλά. Πασπαλίζετε με θαλασσινό αλάτι, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο. Προσθέτετε θαλασσινό αλάτι, ανακατεύετε και βυθίζετε το κοτόπουλο στο μείγμα. Σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 2 έως 4 ώρες να μαριναριστεί.