Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4μερίδες | 35λεπτά | 20λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4μερίδες | 35λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
20λεπτά |
Συστατικά
- 1 Συσκευασία μπιφτέκια κοτόπουλου Αγγελάκης
- 300 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
- 250 γρ μοτσαρέλα φρέσκια
- 300 γρ σάλτσα τομάτας
- 2 τομάτες
- 6 φύλλα βασιλικού
- Για τη ζύμη
- 600 γρ αλεύρι γενικής χρήσης
- 150 γρ Καλαμποκάλευρο
- 15 γρ Φρέσκια μαγιά
- 250 γρ νερό χλιαρό
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 5 γρ αλάτι
- 10 γρ ζάχαρη
Μερίδες μερίδες
Συστατικά
Μερίδες μερίδες
|
Οδηγίες
- Ψήνουμε τα μπιφτέκια νστους 180 βαθμούς για 15’
- Τοποθετούμε το νερό, τη μαγιά και το ελαιόλαδο στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε, προσθέτοντας σιγά-σιγά το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10’
- Στη συνέχεια, τη χωρίζουμε στα τέσσερα και ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε κομμάτι σε δίσκο των 20-25 εκατοστών
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, λίγη φρέσκια τομάτα ψιλοκομμένη, τα μπιφτέκια και την τριμμένη μοτσαρέλα στο κέντρο του δίσκου
- Κλείνουμε τους δίσκους σε σχήμα μπουμπουκιού, χωρίς να αφήνουμε ανοίγματα
- Λαδώνουμε καλά με τη βοήθεια ενός πινέλου και ψήνουμε σε αντικολλητική επιφάνεια για 20’, στους 180 βαθμούς και σε προθερμασμένο φούρνο
- Γαρνίρουμε με φρέσκια μοτσαρέλα, φρέσκια τομάτα μαριναρισμένη σε ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, καθώς και με φρέσκο βασιλικό
Recipe Notes
Tip:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γεμίσεις της αρεσκείας μας για τις φωλιές, όπως τυριά, αλλαντικά ή λαχανικά.