Φωλιές με μπιφτέκια κοτόπουλου, μοτσαρέλα & τομάτα
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4μερίδες 35λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
20λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4μερίδες 35λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
20λεπτά
Οδηγίες
  1. Ψήνουμε τα μπιφτέκια νστους 180 βαθμούς για 15’
  2. Τοποθετούμε το νερό, τη μαγιά και το ελαιόλαδο στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε, προσθέτοντας σιγά-σιγά το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10’
  4. Στη συνέχεια, τη χωρίζουμε στα τέσσερα και ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε κομμάτι σε δίσκο των 20-25 εκατοστών
  5. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, λίγη φρέσκια τομάτα ψιλοκομμένη, τα μπιφτέκια και την τριμμένη μοτσαρέλα στο κέντρο του δίσκου
  6. Κλείνουμε τους δίσκους σε σχήμα μπουμπουκιού, χωρίς να αφήνουμε ανοίγματα
  7. Λαδώνουμε καλά με τη βοήθεια ενός πινέλου και ψήνουμε σε αντικολλητική επιφάνεια για 20’, στους 180 βαθμούς και σε προθερμασμένο φούρνο
  8. Γαρνίρουμε με φρέσκια μοτσαρέλα, φρέσκια τομάτα μαριναρισμένη σε ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, καθώς και με φρέσκο βασιλικό
Recipe Notes

Tip:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γεμίσεις της αρεσκείας μας για τις φωλιές, όπως τυριά, αλλαντικά ή λαχανικά.