Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 20λεπτά | 10-12λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 20λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
10-12λεπτά |
Συστατικά
- 1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι® Αγγελάκης
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 ροδάκινα
- 3 κουταλιές κάπαρη
- 120 γραμμάρια τομάτες λιαστές
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 120 γραμμάρια κρασί λευκό
- 1 λεμόνι ξύσμα
- ½ λεμόνι χυμό
- 200 γραμμάρια ξινομυζήθρα
- 2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα ροδάκινα κυδωνάτα σε λεπτές φέτες, τις λιαστές τομάτες σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
- Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο μικρά λεπτά φιλετάκια.
- Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το μισό ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τα φιλετάκια στήθος κοτόπουλο, να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Αποσύρετε τα φιλετάκια κοτόπουλου από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τα ροδάκινα μαζί με την κάπαρη, τις λιαστές τομάτες και το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να ξεκινήσουν να παίρνουν ένα ελαφρύ χρώμα τα ροδάκινα.
- Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μαζί με τα φιλετάκια κοτόπουλου και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
- Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού μαζί με την μισή ξινομυζήθρα και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας καλά, για άλλο 1 λεπτό.
- Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και σερβίρετε σε μία μεγάλη πιατέλα, πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και την υπόλοιπη ξινομυζήθρα από πάνω.