Επιμέλεια: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
2 | 15λεπτά | 14-16λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
2 | 15λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
14-16λεπτά |
Συστατικά
- 1 συσκευασία Φιλέτο Στήθος Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Για το πλιγούρι:
- 250 γρ πλιγούρι
- 750 γρ ζωμό λαχανικών
- 10 τοματίνια
- 1 αγγούρι
- 1 κολοκυθάκι
- 1 καρότο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Τοποθετείτε τον ζωμό λαχανικών σε ένα κατσαρολάκι και τον αφήνετε να πάρει μία βράση.
- Μόλις ο ζωμός βράσει τον αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το πλιγούρι, σκεπάζετε το κατσαρολάκι και αφήνετε το πλιγούρι για 25-26 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το πλιγούρι όλον τον ζωμό.
- Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι και το κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό.
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαντολίνο κόβετε το κολοκυθάκι το καρότο και το αγγουράκι σε λεπτές φέτες και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στα 2 και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.
- Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το πλιγούρι, τα 40 ml ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά.
- Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Θωρακίζετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές, να πάρουν καλό χρώμα και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Αποσύρετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 14-16 λεπτά.
- Όταν τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο, τα αφήνετε να ξεκουραστούν για 4-5 λεπτά, τα κόβετε σε 4-5 φέτες το κάθε ένα και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα μαζί με το πλιγούρι με λαχανικά.