Φιλέτο στήθος κοτόπουλο διπλοψημένο με πλιγούρι και λαχανικά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
2 15λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
14-16λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
2 15λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
14-16λεπτά
Οδηγίες
  1. Τοποθετείτε τον ζωμό λαχανικών σε ένα κατσαρολάκι και τον αφήνετε να πάρει μία βράση.
  2. Μόλις ο ζωμός βράσει τον αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το πλιγούρι, σκεπάζετε το κατσαρολάκι και αφήνετε το πλιγούρι για 25-26 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το πλιγούρι όλον τον ζωμό.
  3. Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι και το κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό.
  4. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαντολίνο κόβετε το κολοκυθάκι το καρότο και το αγγουράκι σε λεπτές φέτες και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στα 2 και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.
  5. Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το πλιγούρι, τα 40 ml ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά.
  6. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  7. Θωρακίζετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές, να πάρουν καλό χρώμα και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  8. Αποσύρετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 14-16 λεπτά.
  9. Όταν τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο, τα αφήνετε να ξεκουραστούν για 4-5 λεπτά, τα κόβετε σε 4-5 φέτες το κάθε ένα και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα μαζί με το πλιγούρι με λαχανικά.