Σεφ: Ντίνα Νικολάου

Φιλέτο Κοτόπουλο Capresse
Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Φιλέτο κοτόπουλο «capresse»
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4 10 20
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4 10
Χρόνος Μαγειρέματος
20
Οδηγίες
  1. Πλένoυμε και σκουπίζουμε καλά τα φιλέτα.
  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κάρι, το κύμινο, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι.
  3. Αλείφουμε τα φιλέτα με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το μείγμα των μπαχαρικών.
  4. Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C ψήσιμο αερόθερμο για 20 λεπτά.
  5. Γυρίζουμε τα φιλέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 6-8 λεπτά ακόμη.
  6. Βγάζουμε τα φιλέτα από το φούρνο, τα σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το πέστο
  1. Βάζουμε στο μπλέντερ τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι, το σκόρδο, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Ξεκινάμε την πολτοποίηση των υλικών ρίχοντας ταυτόχρονα λίγο λίγο το ελαιόλαδο.
  3. Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία πάστα.
Για το σερβίρισμα
  1. Κόβουμε τα φιλέτα, τη μοτσαρέλα και τις ντομάτες σε λεπτές, ισόπαχες (όσο γίνεται) φέτες.
  2. Στρώνουμε τις φέτες εναλλάξ και κυκλικά σε μια στρογγυλή πιατέλα και ενδιάμεσα βάζουμε φύλλα σπανάκι.
  3. Ραντίζουμε με το πέστο βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.