Φιλέτο κοτόπουλο «capresse»
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
4
10
Χρόνος Μαγειρέματος
20
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
4
10
Χρόνος Μαγειρέματος
20
Συστατικά
4
φιλέτα
στήθος Ελαιοπουλάκι, Αγγελάκης
1
κουτ. γλυκού
κάρι
½
κουτ. γλυκού
κύμινο σκόνη
½
κουτ. γλυκού
κουρκουμά σκόνη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο
ελαιόλαδο
Για το Πέστο
2
φλιτζ. τσαγιού
καλά πατημένα, φύλλα βασιλικού
1
σκελίδα
σκόρδο
40
γρ
κουκουνάρι, καβουρδισμένο
60
γρ
παρμεζάνα ή γραβιέρα, τριμμένη
100
ml
ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
2
μπαλάκια
μοτσαρέλα φρέσκια
2
ντομάτες
10-12
φύλλα
spanaki baby
Οδηγίες
Πλένoυμε και σκουπίζουμε καλά τα φιλέτα.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κάρι, το κύμινο, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι.
Αλείφουμε τα φιλέτα με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το μείγμα των μπαχαρικών.
Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C ψήσιμο αερόθερμο για 20 λεπτά.
Γυρίζουμε τα φιλέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 6-8 λεπτά ακόμη.
Βγάζουμε τα φιλέτα από το φούρνο, τα σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το πέστο
Βάζουμε στο μπλέντερ τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι, το σκόρδο, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ξεκινάμε την πολτοποίηση των υλικών ρίχοντας ταυτόχρονα λίγο λίγο το ελαιόλαδο.
Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία πάστα.
Για το σερβίρισμα
Κόβουμε τα φιλέτα, τη μοτσαρέλα και τις ντομάτες σε λεπτές, ισόπαχες (όσο γίνεται) φέτες.
Στρώνουμε τις φέτες εναλλάξ και κυκλικά σε μια στρογγυλή πιατέλα και ενδιάμεσα βάζουμε φύλλα σπανάκι.
Ραντίζουμε με το πέστο βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.