Συνταγή: the livingmanna
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
2 | 20 | 30 |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
2 | 20 |
Χρόνος Μαγειρέματος |
30 |
Συστατικά
- 1 συσκευασία στήθος κοτόπουλο “Ελαιοπουλάκι” ®Αγγελάκης
- 2 κ. σ ελαιόλαδο
- 1 κ. γ αλάτι
- 1/2 κ. γ πιπέρι μαύρο
- 1/3 κ. γ σκόνη τσίλι
- 1/4 κ. γ κύμινο
- Για τη σαλάτα
- 2 κούπες βρασμένη κινόα, πλιγούρι, κους κους ή ρύζι
- 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι κονσέρβα
- 1/2-1 κονσέρβα κόκκινα ή μαύρα φασόλια κονσέρβα
- 1 αβοκάντο ώριμο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 8 – 10 ντοματίνια
- λίγο φρέσκος μαϊντανός η κόλιανδρος
- ελαιόλαδο
- lime χυμός και ξύσμα
- αλάτι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας και τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλου αφού πρώτα τα στεγνώσουμε ελαφρώς με λίγο χαρτί κουζίνας.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το τσίλι και το κύμινο και κάνουμε ελαφρύ μασαζ να πάει παντού.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
- Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε την κινόα, το καλαμπόκι, τα φασόλια, το αβοκάντο, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και τον μαϊντανό.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο, το χυμό, το ξύσμα από το lime και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε σε δύο μπολ και προσθέτουμε από πάνω το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια και λίγο έξτρα μαϊντανό.