Chicken tex bowl
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
2
20
Χρόνος Μαγειρέματος
30
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
2
20
Χρόνος Μαγειρέματος
30
Συστατικά
1
συσκευασία στήθος κοτόπουλο “Ελαιοπουλάκι” ®Αγγελάκης
2
κ. σ
ελαιόλαδο
1
κ. γ
αλάτι
1/2
κ. γ
πιπέρι μαύρο
1/3
κ. γ
σκόνη τσίλι
1/4
κ. γ
κύμινο
Για τη σαλάτα
2
κούπες
βρασμένη κινόα, πλιγούρι, κους κους ή ρύζι
1
μικρή
κονσέρβα καλαμπόκι κονσέρβα
1/2-1
κονσέρβα κόκκινα ή μαύρα φασόλια κονσέρβα
1
αβοκάντο ώριμο
1
ξερό κρεμμύδι
8 – 10
ντοματίνια
λίγο φρέσκος μαϊντανός η κόλιανδρος
ελαιόλαδο
lime χυμός και ξύσμα
αλάτι
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας και τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλου αφού πρώτα τα στεγνώσουμε ελαφρώς με λίγο χαρτί κουζίνας.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το τσίλι και το κύμινο και κάνουμε ελαφρύ μασαζ να πάει παντού.
Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε την κινόα, το καλαμπόκι, τα φασόλια, το αβοκάντο, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο, το χυμό, το ξύσμα από το lime και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε σε δύο μπολ και προσθέτουμε από πάνω το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια και λίγο έξτρα μαϊντανό.