Συνταγή: Gabriel Nikolaidis

Ψήφοι: 0
Βαθμολογία: 0
You:
Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή!
Print Recipe
Breakfast Burrito: Τορτίγια με κοτόπουλο, αυγό κι αβοκάντο
Συστατικά
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
Οδηγίες
Για το κοτόπουλο:
  1. Κόβετε το φιλέτο μπούτι Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης σε λεπτές λωρίδες.
  2. Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρετε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, πάπρικα και θυμάρι.
  3. Σοτάρετε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Στο τέλος προσθέτετε χυμό από μισό λεμόνι και το αφήνετε στην άκρη
Για τα αυγά:
  1. Χτυπάτε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ.
  2. Βάζετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Μαγειρεύετε τα αυγά σε μέτρια φωτιά σπρώχνοντας με μια μαρίζ προς τα μέσα.
  3. Αποσύρετε όταν είναι ακόμα βελούδινα και μαλακά. Τα αυγά μας συνεχίζουν να μαγειρεύονται για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να κρυώσουν.
Για τη salsa avocado
  1. Κόβετε τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε την ψίχα από το αβοκάντο. Λιανίζετε καλά το αβοκάντο με ένα πιρούνι.
  3. Προσθέτετε τη ντομάτα, αλάτι, μπούκοβο, χυμό λεμόνι και κόλιανδρο ψιλοκομμένο. Ανακατεύετε καλά.
Για το στήσιμο:
  1. Σε μια τορτίγια ολικής βάζετε δύο κουταλιές από τη salsa αβοκάντο, 4-5 κομμάτια κοτόπουλο και 2 κουταλιές από τα αυγά
  2. Κλείνετε και ψήνετε στην τοστιέρα. Σερβίρετε απευθείας.