Συνταγή: Gabriel Nikolaidis
Συστατικά
- 300 γραμμάρια φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 30 ml ελαιόλαδο
- 3 τορτίγιες ολικής
- 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
- 1/2 λεμόνι (χυμό)
- 3 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- Για τη salsa αβοκάντο
- 1 αβοκάντο
- 1 ντομάτα
- 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
- 1/2 λεμόνι (χυμό)
- αλάτι
- πιπέρι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
Για το κοτόπουλο:
- Κόβετε το φιλέτο μπούτι Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης σε λεπτές λωρίδες.
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρετε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, πάπρικα και θυμάρι.
- Σοτάρετε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Στο τέλος προσθέτετε χυμό από μισό λεμόνι και το αφήνετε στην άκρη
Για τα αυγά:
- Χτυπάτε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ.
- Βάζετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Μαγειρεύετε τα αυγά σε μέτρια φωτιά σπρώχνοντας με μια μαρίζ προς τα μέσα.
- Αποσύρετε όταν είναι ακόμα βελούδινα και μαλακά. Τα αυγά μας συνεχίζουν να μαγειρεύονται για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να κρυώσουν.
Για τη salsa avocado
- Κόβετε τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια.
- Σε ένα μπολ βάζετε την ψίχα από το αβοκάντο. Λιανίζετε καλά το αβοκάντο με ένα πιρούνι.
- Προσθέτετε τη ντομάτα, αλάτι, μπούκοβο, χυμό λεμόνι και κόλιανδρο ψιλοκομμένο. Ανακατεύετε καλά.
Για το στήσιμο:
- Σε μια τορτίγια ολικής βάζετε δύο κουταλιές από τη salsa αβοκάντο, 4-5 κομμάτια κοτόπουλο και 2 κουταλιές από τα αυγά
- Κλείνετε και ψήνετε στην τοστιέρα. Σερβίρετε απευθείας.