Breakfast Burrito: Τορτίγια με κοτόπουλο, αυγό κι αβοκάντο
Συστατικά
300
γραμμάρια
φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
30
ml
ελαιόλαδο
3
τορτίγιες ολικής
1
κουταλάκι γλυκού
πάπρικα
1
κουταλάκι γλυκού
θυμάρι
1/2
λεμόνι (χυμό)
3
αυγά
αλάτι
πιπέρι
Για τη salsa αβοκάντο
1
αβοκάντο
1
ντομάτα
1/2
ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
1/2
λεμόνι (χυμό)
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες
Για το κοτόπουλο:
Κόβετε το φιλέτο μπούτι Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης σε λεπτές λωρίδες.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρετε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, πάπρικα και θυμάρι.
Σοτάρετε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Στο τέλος προσθέτετε χυμό από μισό λεμόνι και το αφήνετε στην άκρη
Για τα αυγά:
Χτυπάτε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ.
Βάζετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Μαγειρεύετε τα αυγά σε μέτρια φωτιά σπρώχνοντας με μια μαρίζ προς τα μέσα.
Αποσύρετε όταν είναι ακόμα βελούδινα και μαλακά. Τα αυγά μας συνεχίζουν να μαγειρεύονται για ακόμα 2-3 λεπτά μέχρι να κρυώσουν.
Για τη salsa avocado
Κόβετε τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια.
Σε ένα μπολ βάζετε την ψίχα από το αβοκάντο. Λιανίζετε καλά το αβοκάντο με ένα πιρούνι.
Προσθέτετε τη ντομάτα, αλάτι, μπούκοβο, χυμό λεμόνι και κόλιανδρο ψιλοκομμένο. Ανακατεύετε καλά.
Για το στήσιμο:
Σε μια τορτίγια ολικής βάζετε δύο κουταλιές από τη salsa αβοκάντο, 4-5 κομμάτια κοτόπουλο και 2 κουταλιές από τα αυγά
Κλείνετε και ψήνετε στην τοστιέρα. Σερβίρετε απευθείας.