Συνταγή: the eaters
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 10λεπτά | 180λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4 | 10λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
180λεπτά |
Συστατικά
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι® Αγγελάκης
- 4 κ/σ ελαιόλαδο
- 2 κ/σ αλάτι χοντρό
- 2 κ/σ πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κ/σ σκόρδο σε σκόνη
- 2 λεμόνια μεσαία
- Θα χρειαστούμε:
- 1 ταψάκι με σχάρα
- Σπάγγο για κρέας
- Προαιρετικά θερμόμετρο
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 c στις αντιστάσεις.
- Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το αλάτι το πιπέρι και το σκόρδο.
- Κόβουμε τον λαιμό από το κοτόπουλο και αφαιρούμε τα εντόσθια.
- Στεγνώνουμε πολύ καλά το κοτόπουλο εξωτερικά όσο και εσωτερικά με χαρτί κουζίνας.
- Τοποθετούμε το Ελαιοπουλάκι στο ταψί με τη σχάρα.
- Λαδώνουμε το κοτόπουλο παντού και κάτω από τις φτερούγες. Το πασπαλίζουμε ολόκληρο και εσωτερικά με το μείγμα αλατιού.
- Ψήνουμε για 2,5 με 3 ώρες ή μόλις με το θερμόμετρο κρέατος έχουμε πιάσει 70 βαθμούς στο στήθος του κοτόπουλου.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από τον φούρνο, το τεμαχίζουμε σε μερίδες και απολαμβάνουμε το πιο ζουμερό κοτόπουλο εβερ.