Απίστευτα ζουμερό κοτόπουλο στον φούρνο
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
4
10
λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
180
λεπτά
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
4
10
λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
180
λεπτά
Συστατικά
1
ολόκληρο
κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι® Αγγελάκης
4
κ/σ
ελαιόλαδο
2
κ/σ
αλάτι χοντρό
2
κ/σ
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1
κ/σ
σκόρδο σε σκόνη
2
λεμόνια μεσαία
Θα χρειαστούμε:
1
ταψάκι με σχάρα
Σπάγγο για κρέας
Προαιρετικά θερμόμετρο
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 c στις αντιστάσεις.
Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το αλάτι το πιπέρι και το σκόρδο.
Κόβουμε τον λαιμό από το κοτόπουλο και αφαιρούμε τα εντόσθια.
Στεγνώνουμε πολύ καλά το κοτόπουλο εξωτερικά όσο και εσωτερικά με χαρτί κουζίνας.
Τοποθετούμε το Ελαιοπουλάκι στο ταψί με τη σχάρα.
Λαδώνουμε το κοτόπουλο παντού και κάτω από τις φτερούγες. Το πασπαλίζουμε ολόκληρο και εσωτερικά με το μείγμα αλατιού.
Ψήνουμε για 2,5 με 3 ώρες ή μόλις με το θερμόμετρο κρέατος έχουμε πιάσει 70 βαθμούς στο στήθος του κοτόπουλου.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τον φούρνο, το τεμαχίζουμε σε μερίδες και απολαμβάνουμε το πιο ζουμερό κοτόπουλο εβερ.