Σεφ: Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4άτομα | 30λεπτά | 35-45λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4άτομα | 30λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
35-45λεπτά |
Συστατικά
- 8 φύλλα κρούστας
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
- 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
- 1 κρεμμύδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πράσο
- 250 γραμμάρια φέτα
- 2 αυγά
- 4 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
- ελαιόλαδο για τα φύλλα κρούστας
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες άτομα
Συστατικά
Μερίδες άτομα
|
Οδηγίες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
- Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, να πάρουν ένα καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Αποσύρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο από την σοτέζα, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε την σοτέζα σε δυνατή φωτιά με τα λιπαρά που έχει αφήσει το κοτόπουλο.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί καλά το σπανάκι και όταν είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνετε να κρυώσει λίγο.
- Προσθέτετε στο μπολ τα μυρωδικά, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το μυρώνι και τις καυκαλήθρες μαζί με τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο, την φέτα και τα αυγά και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.
- Με ένα πινέλο λαδώνετε ελαφρώς ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί 34-36Ø εκ. και στρώνετε 8 φύλλα κρούστας λαδώνοντας, με ελαιόλαδο, καλά το κάθε ένα ξεχωριστά.
- Απλώνετε το μείγμα πάνω στα φύλλα κρούστας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35-45 λεπτά και όταν είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε.