Ανοιχτή πίτα με φύλλο κρούστας, σπανάκι, κοτόπουλο, φέτα, και ανοιξιάτικα μυρωδικά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4άτομα 30λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
35-45λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4άτομα 30λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
35-45λεπτά
Οδηγίες
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
  2. Τοποθετείτουμε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  3. Σοτάρουμε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, να πάρουν ένα καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Αποσύρουμε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο από την σοτέζα, τις τοποθετουμε σε ένα μπολ και ξαναβάζουμε την σοτέζα σε δυνατή φωτιά με τα λιπαρά που έχει αφήσει το κοτόπουλο.
  5. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί καλά το σπανάκι και όταν είναι έτοιμο το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  7. Προσθέτουμε στο μπολ τα μυρωδικά, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το μυρώνι και τις καυκαλήθρες μαζί με τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο, την φέτα και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά και προσεχτικά.
  8. Με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφρώς ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί 34-36Ø εκ. και στρώνουμε 8 φύλλα κρούστας λαδώνοντας, με ελαιόλαδο, καλά το κάθε ένα ξεχωριστά.
  9. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα κρούστας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35-45 λεπτά και όταν είναι έτοιμη την αποσύρουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε.