Η ανατομία του Κοτόπουλου

Η ανατομία του Κοτόπουλου

Ολόκληρο το κοτόπουλο με το στήθος, το μπούτι, τις φτερούγες, το λαιμό και την πλάτη. Μπορεί να περιέχει 1 συκώτι, 1 στομάχι και 1 καρδιά. Είναι ιδανικό για φούρνο, για γάστρα, αλλά και για σούπα και μαγειρευτά, αν τεμαχιστεί στα μέρη του.

Συνταγές με Κοτόπουλο

Όλο το στήθος του κοτόπουλου με το κόκκαλο και το δέρμα. Το κόκκαλο έχει χαρακτηριστικό σχήμα καρίνας καραβιού. Το κρέας είναι λευκό και χαμηλό σε λιπαρά.

Είναι ιδανικό για φούρνο, γάστρα και κατσαρόλα. Ειδικά για το φούρνο προτείνεται μαγείρεμα σε λαδόκολλα για να διατηρηθεί ζουμερό.

Συνταγές με Στήθος Κοτόπουλου

Το στήθος του κοτόπουλου χωρίς το κόκκαλο και το δέρμα. Το χαμηλότερο σε λιπαρά κομμάτι του κοτόπουλου. Το κρέας είναι λευκό και συνεκτικό.

Προτείνεται για άτομα που ακολουθούν ειδική διατροφή με υψηλές πρωτεΐνες και χαμηλά λιπαρά. Η χρήση του είναι απεριόριστη, από σνακ και ριζότο, μέχρι μαγειρευτά και σάλτσες.

Συνταγές με Φιλέτο Στήθους Κοτόπουλου

Κάθε κοτόπουλο έχει 2 μπούτια τα οποία με την σειρά του χωρίζονται στο μηρό και το κοπανάκι μέσω μίας κλείδωσης. Το μπούτι περιλαμβάνει κόκκαλο και δέρμα. Το κρέας του χαρακτηρίζεται είναι ροζ και είναι πιο ζουμερό και λιπαρό από το στήθος.

Συνταγές με Μπούτι Κοτόπουλου

Το φιλέτο μπούτι είναι ο μηρός χωρίς κόκκαλο και δέρμα. Είναι το πιο ζουμερό κομμάτι του κοτόπουλου και προτείνεται για κάθε χρήση.

Συνταγές με Φιλέτο Μπούτι Κοτόπουλο

Το κοπανάκι ή drumstick έχει την όψη μπαγκέτας από τύμπανο. Αποτελεί αγαπημένο κομμάτι των παιδιών, ενώ το απολαμβάνει κανείς καλύτερα τρώγοντας με το χέρι. Προτείνεται για πανάρισμα, ψήσιμο στο φούρνο αλλά και για μαγειρευτό.

Συνταγές με Κοπανάκι Κοτόπουλου

Οι φτερούγες κοτόπουλου είναι το προϊόν που διχάζει. Άλλοι το λατρεύουν και άλλοι δεν το προτιμούν. Σαφέστατα έχει τους πιο φανατικούς θαυμαστές που δεν θα χάσουν ευκαιρία να το απολαύουν πανέ, bbq, ακόμα και μαγειρευτό.

Συνταγές με Φτερούγες Κοτόπουλου

Αποτελεί εκλεκτό μεζέ. Λόγω της περιεκτικότητας του σε λίπος είναι ιδανικό για ζωμούς, σούπες και μαγειρευτά καθώς προσφέρει εξτρά γεύση.