Η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ επίσημος προσκεκλημένος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Σόγιας στις ΗΠΑ

Η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ επίσημος προσκεκλημένος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Σόγιας στις ΗΠΑ

Εκπρόσωπος της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Σόγιας μετά από επίσημη πρόσκληση του U.S. SOYBEAN EXPORT COUNCIL. Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο των ΗΠΑ, από τις 19 έως τις 23 Αύγουστου 2019, συμμετείχαν 800 επισκέπτες από 53 χώρες, με την Αγγελάκης ΑΕ να έχει την τιμή, να είναι ο μοναδικός προσκεκλημένος από την χώρα μας.

Η Αγγελάκης στα πλαίσια της αναζήτησης αειφόρων πρώτων υλών για τη διατροφή του κοτόπουλου, ενισχύοντας την προστασία του περιβάλλοντος, ανταποκρίθηκε με ενδιαφέρον στην πρόσκληση του USSEC καθώς η Σόγια που παράγεται από Αμερικανούς καλλιεργητές προέρχεται σε ποσοστό 96% από αειφόρες καλλιέργειες.

Μέσω της αειφόρας καλλιέργειας από το 1980 έως σήμερα έχουν επιτευχθεί:

  • 41% λιγότερες εκπομπές αερίων
  • 42% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας
  • 66% λιγότερη διάβρωση του εδάφους

Η αειφόρος ανάπτυξη αποτελεί στόχο για κάθε εταιρεία που επιθυμεί να προστατεύσει το περιβάλλον και να βοηθήσει στην μείωση της κλιματικής αλλαγής. Οι σύγχρονες επιχειρήσεις οφείλουν να εξασφαλίσουν την παραγωγή οικονομικά προσιτών τροφίμων, εξετάζοντας παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο η παραγωγή αυτή επηρεάζει το περιβάλλον.

«Η πρόσκληση που δεχτήκαμε για συμμετοχή στο συγκεκριμένο συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν εταιρείες κολοσσοί του πρωτογενούς τομέα σε διεθνές επίπεδο, είναι αποτέλεσμα της σταθερής στρατηγικής μας σε θέματα ποιότητας, καινοτομίας και ανάπτυξης, με την παράλληλη υπευθυνότητα μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Από τη συμμετοχή μας αποκομίσαμε πολύ χρήσιμές και σημαντικές πληροφορίες για το διεθνές περιβάλλον και τις τάσεις στην διεθνή αγορά τροφίμων. Μας δίνει ικανοποίηση να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε δράση μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους μας για βιώσιμη ανάπτυξη με διεθνή προσανατολισμό».

Θάνος Αγγελάκης
Διευθύνων Σύμβουλος Αγγελάκης ΑΕ