Σεφ: food blogger Funky Cook (Εύα Μονοχάρη)
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4-5 | 10λεπτά | 40λεπτά |
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας |
4-5 | 10λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος |
40λεπτά |
Συστατικά
- 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι® Αγγελάκης
- 100 γρ μπέικον
- 1 κρεμμύδι ξερό,ψιλοκομμένο
- 1 καρότο μεγάλο,κομμένο σε κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 στικ σέλερι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 400 γρ. τοματοχυμό
- 1 κ.σ. τοματοπελτέ
- 50 ml κρασί κόκκινο
- 150 ml κοτόπουλο ζεστό ζωμό
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 δαφνόφυλλο
- 3 μπαχάρι κόκκους
- 1 κ.γ. θυμάρι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- αλάτι
Μερίδες
Συστατικά
Μερίδες
|
Οδηγίες
- Κόβουμε το φιλέτο σε μέτρια κομμάτια και στον πολυκόφτη το ψιλοκόβουμε μαζί με το μπέικον ώστε να γίνουν «κιμάς».
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τον κιμά μέχρι να βγάλει όλα του τα υγρά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, όλα τα λαχανικά, τα μπαχάρια, το δαφνόφυλλο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 5’ ακόμη.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, τον τοματοπελτέ, τις ντομάτες και τον ζωμό.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε την μπολονέζ με σπαγγέτι ή ζυμαρικά της επιλογής μας και τριμμένο πεκορίνο.
Tips:
- Το μπέικον μπορούμε να το παραλείψουμε