Μπολονέζ με κιμά από κοτόπουλο
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4-5 10λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
40λεπτά
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας
4-5 10λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
40λεπτά
Συστατικά
Οδηγίες
  1. Κόβουμε το φιλέτο σε μέτρια κομμάτια και στον πολυκόφτη το ψιλοκόβουμε μαζί με το μπέικον ώστε να γίνουν «κιμάς».
  2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τον κιμά μέχρι να βγάλει όλα του τα υγρά.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο, όλα τα λαχανικά, τα μπαχάρια, το δαφνόφυλλο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 5’ ακόμη.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, τον τοματοπελτέ, τις ντομάτες και τον ζωμό.
  5. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Σερβίρουμε την μπολονέζ με σπαγγέτι ή ζυμαρικά της επιλογής μας και τριμμένο πεκορίνο.
Tips:
  1. Το μπέικον μπορούμε να το παραλείψουμε