Μπολονέζ με κιμά από κοτόπουλο
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
4-5
10
λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
40
λεπτά
Μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας
4-5
10
λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
40
λεπτά
Συστατικά
500
γρ.
φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι® Αγγελάκης
100
γρ
μπέικον
1
κρεμμύδι
ξερό,ψιλοκομμένο
1
καρότο
μεγάλο,κομμένο σε κυβάκια
1
σκελίδα
σκόρδο
ψιλοκομμένη
1
στικ
σέλερι
ψιλοκομμένο
2
κ.σ.
μαϊντανό
1
πράσο
ψιλοκομμένο
400
γρ.
τοματοχυμό
1
κ.σ.
τοματοπελτέ
50
ml
κρασί
κόκκινο
150
ml
κοτόπουλο
ζεστό ζωμό
30
ml
ελαιόλαδο
1
κ.σ.
βούτυρο
1
δαφνόφυλλο
3
μπαχάρι
κόκκους
1
κ.γ.
θυμάρι
πιπέρι
φρεσκοτριμμένο
αλάτι
Οδηγίες
Κόβουμε το φιλέτο σε μέτρια κομμάτια και στον πολυκόφτη το ψιλοκόβουμε μαζί με το μπέικον ώστε να γίνουν «κιμάς».
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τον κιμά μέχρι να βγάλει όλα του τα υγρά.
Προσθέτουμε το βούτυρο, όλα τα λαχανικά, τα μπαχάρια, το δαφνόφυλλο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 5’ ακόμη.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, τον τοματοπελτέ, τις ντομάτες και τον ζωμό.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε την μπολονέζ με σπαγγέτι ή ζυμαρικά της επιλογής μας και τριμμένο πεκορίνο.
Tips:
Το μπέικον μπορούμε να το παραλείψουμε